Gekončík noční


Latinský název:

Eublepharis macularis

Výskyt: 

Pochází z oblastí Afgánistánu, Íráku, Pákistánu a severovýchodní Indie, kde žije v pouštích, polopouštích, ale můžeme ho najít i v oblastech travnaté savany.

Potrava: 

Hmyz (cvrčci, šváby,….)

Chov: 

Jedná se o nočního tvora, který se soumrakem vyráží na lov. Dožívá se až 20 let. Samci jsou celkem teritoriální a proto se doporučuje chovat jeden samec a k tomu více samic (např. 1 samec, 3-5 samic v teráriu) o velikosti terária 100 x 50 x 50 cm. Velikost těla mají cca 8 cm. Jedná se o nenáročný druh terarijního zvířete.

 

Chovná zvířata

Chov